Sorg

Sorg er en naturlig reaktion på at du har elsket og mistet den du har elsket. Det kan påvirke alle aspekter af dit liv. Det er en naturlig reaktion på tab som alle kommer til at opleve i livet.

Som psykoterapeut ønsker jeg at  hjælpe dig gennem denne vanskelige tid ved at være sammen med dig om den sorg du føler snakke om sorgen på en naturlig og sund måde.

Sorg kan være en kompleks proces, der involverer forskellige stadier og følelser såsom chok, fornægtelse, vrede, sorg og accept.

En del af processen er at tillade dig at føle. Det kan være let at prøve at undertrykke følelserne – men det forlænger bare sorgprocessen. Tillad dig selv at føle sorg, savn, vrede, frygt eller hvad det nu er for følelser du har inden i dig.

Som psykoterapeut er det min opgave at skabe et sikkert rum, hvor du kan udtrykke dine følelser uden dom eller forventning om, hvordan du skal reagere. Sorg kan ikke standardiseres og er forskellig fra menneske til menneske.

Hvad kan du bruge terapi til når du er i sorg ?. Først og fremmest er det en mulighed for at få talt alle de tunge svære følelser igennem med en der ikke står i samme proces som dig, men som er istand til at se det hele lidt udefra. Alle mennesker sørger på forskellig måde. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde at sørge på. Alle har deres personlige måde at tackle sorg på – det vigtige er at du ved at det er en normal proces og du ikke er alene.

 

Under snakken kan vi arbejde med at identificere de specifikke følelser, du oplever, og hvordan disse følelser påvirker dit liv.

Vi kan også udforske og styrke dine personlige styrker og  ressourcer til at hjælpe dig med at håndterer de udfordringer som sorgprocessen giver.

sorg

Hypnoterapi kan være en effektiv måde at give slip på, at give dig selv lov til at sørge hvis det er sket at du har lagt låg på dine følelser. Alm. Terapi og en samtale om døden, sorgen og det at miste er også healene for processen. Det er her du kan finde støtte i din proces og opdage at du ikke er alene og det du føler er helt normalt.  Giv dig selv en mulighed for at udtrykke den sorg du føler – så følelserne bliver bearbejdet og du får bearbejdet tabet.

Min tilgang fokuserer på at hjælpe dig  med at finde mening og formål i dit liv efter tabet af en elsket en. Jeg tror på at styrke din selvstændighed og hjælpe dig med at bygge dine personlige ressourcer, så du kan trives og fortsætte med at leve et godt liv.